به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر ؛ در دنیای فوتبال هم ستارهها، مهرههای این بازی پرشور هستند که هر کدام، نقش منحصربهفرد خودشان در زمین را ایفا میکنند؛ نقشهایی که با طراحی یک نقشه حسابشده، میتواند هر رقیبی را کیش و مات کند.
اولین قهرمانی تراکتور در تاریخ مسابقات لیگ برتر که در فصل جاری حاصل شد، نتیجه عوامل زیادی بود اما شاید در بین همه آنها، خریدهای جدید و حسابشده تراکتور از بقیه، نقش تأثیرگذارتری داشتند. خریدهایی که با هماهنگی در کنار بازیکنان فصل گذشته، به یک هارمونی بینقص در ترکیب «تیتیها» رسیدند و توقفناپذیر تا قهرمانی پیش رفتند.
تراکتور در ابتدای فصل جدید و در پنجره نقل و انتقالات تابستانی، دانیال اسماعیلیفر، علیرضا بیرانوند و مهدی ترابی را از پرسپولیس جذب کرد. ایگور پوستونسکی، تومیسلاو اشترکالی و سوکول چیکالشی همگی با مبالغی ارزونتر نسبت به خریدهای خارجی پر سر و صدای سایر مدعیان و به عنوان سهمیههای خارجی به ترکیب تیم تبریزی اضافه شدند و دوماگوی دروژدک هم در نقل و انتقالات زمستانی جایگزین چیکالشی شد. خریدهایی که همگی در کنار سایر ستارههای تمدیدی مثل مهدی هاشمنژاد و محمد نادری جواب دادند تا نقش مهمی در مسیر درخشان تراکتور داشته باشند.

تراکتور از هر ۶ سهمیه جذب بازیکن خارجی خودش در این فصل استفاده نکرد؛ بهطوریکه سرخپوشای تبریزی تصمیم گرفتند تا ریکاردو آلوز، برترین پاسور ۲ فصل اخیر لیگ برتر را در ترکیب خودشان حفظ کنند و با نظر دراگان اسکوچیچ، ۳ بازیکن جدید خارجی بخرند. نگاهی به عملکرد آلوز در فصل اخیر نشان میدهد که او با وجود تغییر جایگاهش در میانه زمین و دورتر شدن از دروازه رقبا، بازهم توانسته خوش بدرخشد و ۴ گل و ۶ پاس گل در کارنامه شماره ۱۰ پرتغالی در ۳۶ بازی این فصل تراکتور (در لیگ برتر، جام حذفی و لیگ قهرمانان آسیا ۲) دیده میشود. مهمتر از ثبت این آمار اما ساخت زوجی قدرتمند با پوستونسکی در میانه زمین تراکتور بود
ایگور پوستونسکی یکی از ۴ خرید خارجی این فصل دراگان اسکوچیچ برای تراکتور محسوب میشود. ستاره کروات، پرچم هموطن خودش را در تبریز بالا برد و از ابتدای فصل توانست به یکی از مهرههای کلیدی ترکیب سرخپوشای تبریزی تبدیل شود. ایگور در میانه میدان زوج موفقی با ریکاردو آلوز ساخت؛ زوجی که مقابله با آن ه چالشی بزرگ برای تیمهای لیگ برتری تبدیل شد. ضمن اینکه پوستونسکی توانست روی ۷ گل این فصل تراکتور در لیگ برتر تأثیرگذاری مستقیم داشته باشد تا فراتر از یک هافبک دفاعی، تواناییهای فنی خودش در بخش هجومی را نیز به رُخ بکشد.

درست مثل خط میانی، تراکتور در فاز هجومی هم خریدهای هوشمندانهای داشت؛ هر ۳ خرید هجومی اسکوچیچ موفق شدند این سرمربی کروات را سربلند کنند. در نقل و انتقالات تابستانی تومیسلاو اشترکالی و سوکول چیکالشی به تراکتور پیوستند. البته در بازار زمستانه، چیکالشی به دلیل مشکلات خانوادگی از تراکتور رفت اما جای خود را به دوماگوی دروژدک داد تا مشخص شود اسکوچیچ توانایی ویژهای در جذب بازیکن خارجیِ باکیفیت دارد.
اشترکالی از ابتدای فصل در ۳۵ بازی برای تراکتور (در لیگ برتر و لیگ قهرمانان آسیا ۲)، ۱۱ گل بهثمر رسانده و ۲ گل ساخته و توانسته روی یک گل دیگه هم تأثیرگذار باشد تا به صورت میانگین هر ۲۰۰ دقیقه روی یک گل تیمش نقشآفرینی کرده باشد. دوماگوی دروژدک هم، با وجود اینکه در نقلوانتقالاتی زمستانی به تراکتور پیوسته، موفق شده در ۱۳ بازی، ۸ بار گلزنی کند و یک گل هم برای تیمش ساخته تا به صورت میانگین، هر ۹۶ دقیقه یک گل و یا یک پاس گل در کارنامهاش نقش ببندد.

سوکول چیکالشی هم که این روزها عضو آدانا اسپور ترکیه است، در ۱۰ بازی با پیراهن تراکتور در نیمفصل نخست (در لیگ برتر، جام حذفی و لیگ قهرمانان آسیا ۲)، در شرایطیکه فقط ۳۱۸ دقیقه فرصت بازی بهدست آورد، موفق بهثبت ۴ گل شد و روی یک گل تیمش هم اثرگذار بود تا یک آمار ویژه را از خودش به جا بگذارد.
نگاهی کلی به عملکرد ستارههای خارجی تراکتور در فصل اخیر نشان میدهد که آنها روی هم رفته موفق بهثبت ۲۷ گل شدهاند؛ آن هم در حالیکه تراکتور در فصل اخیر، ۷۴ گل (در لیگ برتر، جام حذفی و لیگ قهرمانان آسیا ۲) بهثمر رسانده است!
البته علاوه بر خریدهای جدید خارجی، خریدهای داخلی تراکتور هم یک فصل رویایی را پشت سر گذاشتند. مهدی ترابی الماس «تیتیها» در این فصل بازیهای کمنقصی را از خودش به نمایش گذاشته و آمار ۵ گل و ۱۲ پاس گل در تمام رقابتها را به ثبت رسانده.

دانیال اسماعیلیفر سمت راست خط دفاعی «گرگها» را بیمه کرده و در ۳۸ بازی در تمام رقابتها آمار ۳ گل و ۷ پاس گل را از خودش به جا گذاشته و علی بیرو هم با ثبت ۱۶ کلینشیت در ۲۹ بازی لیگ برتری، نقش مهمی در عملکرد دفاعی کمنقص تراکتور داشته است.
مهرههای ارزشمند، تراکتور را در رقابت شطرنجگونه لیگ به یک پیروزی ارزشمند رساندند، یک پیروزی بزرگ از جنس بوسه به جام قهرمانی لیگ برتر ایران.
تا کنون نظری ثبت نشده است!