«اما از تیم عباس چمنیان حمایت خوبی شد و بازیهای تدارکاتی و اردوهای مختلفی را پیش از مسابقات پشت سر گذاشت.»، وی در واکنش به طرح این موضوع گفت: با چه تیمهایی بازی داشت؟ بلاروس بهترین تیمی بود که با آن بازی کردند، مابقی حریفان فقط از تیمهای کافا و آسیای مرکزی بودند. یک بچه 17 ساله حداقل در طول یک سال نیاز به 40 بازی دوستانه دارد که ما اینها را نداشتیم. گروه ما در جام ملتها خیلی سخت نبود، ولی رقبای ما بازی تدارکاتی زیادی داشتند.
کارشناس فوتبال کشورمان در ادامه با انتقاد از کادر فنی تیم نوجوانان تصریح کرد: کادری که در کنار عباس چمنیان هستند هیچکدامشان این کاره نیستند! حتی یکی از اعضای کادر نوجوانان در کلاس من رد شده است! در سطح تیم بزرگسالان هم همین است. امیر قلعهنویی شاید تجربه داشته باشد، ولی اعضای کادر او هیچکدام مربیان بزرگی نبودند، فقط بازیکن خوبی بودند. مثلاً آقای الهویی کی بوده که الان در کادر فنی تیم ملی بزرگسالان حضور دارد؟! کسانی که با سرمربی کار میکنند باید دانششان حتی از خود سرمربی بیشتر باشد.
اقبالی ادامه داد: ممکن است برخی از بچههای نوجوانان ما به لحاظ تکنیکی بد نباشند، ولی شعور تاکتیکی خاصی نداشتند. نه در دفاع اصول را میشناختند و نه در دفاع؛ پس این تیم باید ببازد. فقط سرمربی که تعیینکننده نیست؛ باید سطح مدیریت و حمایتها درست باشد، بعد اگر تیمی باخت میتوانیم یقه سرمربیاش را بگیریم. یک بچه باید از رده زیر 14 سال همه چیز را یاد بگیرد. با 10، 12 بازی در سال که نمیشود برای تیم ملی بازی کرد. بعضی از این بازیکنان هم اصلاً باشگاه ندارند، چطور اینها را انتخاب میکنند؟ انتخاب گزینشی و کار سفارشی همین میشود. بعضی از بچههای نوجوانان ما انگار آفتاب را ندیده بودند! معمولاً این انتخابات از ردههای بالا تحمیل میشود و فلان شخصیت اینها را تحمیل میکند. این بچهها هم بدشان نمیآید، بالاخره بازیکن ملی محسوب میشوند. بنابراین سرمربی تیمهای پایه نباید سفارشپذیر باشد. ما در این کشور بازیکن خوب و مستعد کم نداریم، ولی اینها متأسفانه دیده نمیشوند.
وی راجع به نقش مجید جلالی و کمیته فنی و توسعه فدراسیون فوتبال در انتخاب سرمربیان تیمهای پایه تصریح کرد: من شنیدم بیشتر این بازیکنان برای استان خراسان هستند، یعنی از آنجا سفارشی پذیرفته شدند. آقای جلالی روزی که بهعنوان تکنیکال دایرکتور فدراسیون انتخاب شد من گفتم که صلاحیت این پست را ندارد. دلیل من هم زیاد است، کسی که بهعنوان تکنیکال دایرکتور انتخاب میشود باید حداقل 20 کلاس درجه یک برگزار کرده باشد. جلالی اصلاً زبان نمیداند و 18 سال در فدراسیون نبوده است! او اصلاً تجربه این کار را ندارد. کسانی که جلالی را انتخاب میکنند مقصر هستند، او خودش مقصر نیست. الان به من هم بگویند «بیا سرمربی تیم ملی شو»، میروم، اما مگر من شایسته آن هستم؟!
کارشناسان فوتبال کشورمان در واکنش به این پرسش که «به جز تیم بزرگسالان، تیمهای جوانان و نوجوانان ما از صعود به جام جهانی بازماندند و دلیل این اتفاق چیست؟»، گفت: سازمان و زیرساختهای ما باید ابتدا درست شود. باور کنید بسیاری از بچههای ما هنوز روی چمن بازی نکرده بودند. وقتی زیرساختهای سازمانی ما درست نیست گزینشها به این شکل درمیآید. باید مربیان تحصیلکرده را انتخاب کنیم. یکی از وظایف تکنیکال دایرکتور همین است، ولی خود جلالی در تلویزیون میگوید ریاست فدراسیون به من گفته است که حق ندارم در مورد مربیان تیم ملی نظر بدهم! وقتی چنین اتفاقاتی میافتد وضعیت همین میشود. بعد هم آقای جلالی احتمالاً به طور غیرمستقیم دخالت میکند که در نهایت وضعیت همین میشود. اگر با همین وضعیت جلو برویم سال به سال پسرفت خواهیم کرد و به جایی نمیرسیم. تیم بزرگسالان هم همین است. بارها گفتم باید تغییرات بنیادی ایجاد شود. یک سال و نیم هم وقت داریم. تعداد زیادی از بازیکنان باید بروند و بازیکنان جوان بیایند. وقت این کار را هم داریم. در غیر اینصورت این تیمی که من میبینم با این کادر مربیگری به جام جهانی میروند و سه بازی انجام می دهند و برمیگردند، راه دیگری هم نداریم.
تا کنون نظری ثبت نشده است!