به گزارش سایت رسمی فوتبال برتر؛ تیم ملی فوتبال نوجوانان ایران با نمایشی ناامیدکننده و عملکردی بهغایت ضعیف در رقابتهای جام ملتهای آسیا زیر ۱۷ سال، از صعود به مرحله حذفی بازماند و یکی از ضعیفترین نتایج سالهای اخیر خود را در این رده سنی ثبت کرد.
شاگردان عباس چمنیان که با امیدهای فراوان و پشتوانه یک دوره اردوی آمادهسازی بلندمدت راهی این مسابقات شده بودند، نهتنها انتظارات را برآورده نکردند، بلکه با تنها یک امتیاز از سه بازی و قرار گرفتن در قعر جدول گروه، در همان مرحله نخست از دور رقابتها کنار رفتند.
تیم ایران در گروه چهارم این مسابقات با تیمهای کره شمالی، تاجیکستان و عمان همگروه بود. آنها در نخستین دیدار خود به مصاف کره شمالی رفتند و در حالی که میتوانستند برنده بازی باشند، در نهایت به تساوی یک بر یک رضایت دادند.

این نتیجه، امیدواریهایی برای صعود به مرحله بعد ایجاد کرده بود، اما دومین بازی، نقطه عطف سقوط تیم نوجوانان ایران شد.
در این دیدار برابر عمان، با وجود اینکه دوبار از حریف پیش افتادند، نتوانستند از برتری خود محافظت کنند و در نهایت با نتیجه ۳ بر ۲ شکست خوردند؛ شکستی که نشاندهنده مشکلات دفاعی و روانی جدی در تیم بود.
در سومین و آخرین دیدار، تیم ملی نوجوانان ایران برابر تاجیکستان قرار گرفت و در شرایطی به میدان رفت که تنها با کسب پیروزی، شانس صعود داشت.
اما شروعی فاجعهبار و دریافت گل در همان دقیقه ۱۲ کار را برای شاگردان چمنیان بسیار دشوار کرد. با وجود گل تساوی در نیمه دوم، دو گل دیگر از حریف دریافت شد و در نهایت شکست ۳ بر ۱ و حذف تلخ تیم رقم خورد.
تنها نکته روشن این بازی و شاید کل تورنمنت برای ایران، عملکرد درخشان ابوالفضل خلیلیان، دروازهبان تیم بود که با چند واکنش دیدنی مانع از شکست سنگینتر شد.
این عملکرد در حالی رقم خورد که نوجوانان ایران در دوره قبل رقابتها تا فینال پیش رفتند و با هدایت حسین عبدی به مقام نایبقهرمانی دست یافتند.
تیم چمنیان اما با دو شکست، یک تساوی، چهار گل زده و دریافت هفت گل، نهتنها ناکامی بزرگی را تجربه کرد بلکه نتوانست سهمیه حضور در جام جهانی زیر ۱۷ سال را نیز کسب کند؛ تورنمنتی که هفت ماه دیگر به میزبانی قطر برگزار خواهد شد.
این در حالی است که ایران تاکنون پنج بار در این جام جهانی حاضر بوده و در دوره قبلی نیز یکی از نمایندگان آسیا بود.
از نکات جالب و البته تلخ این رقابتها، شباهت تاریخی با دوره سال ۲۰۱۸ است؛ چرا که در آن دوره نیز عباس چمنیان هدایت تیم را بر عهده داشت و تیم نوجوانان ایران نتوانسته بود از مرحله گروهی صعود کند.
تکرار این ناکامی با همان سرمربی بار دیگر پرسشهایی جدی را در خصوص برنامهریزی فدراسیون فوتبال، انتخاب کادر فنی و آیندهنگری برای ردههای پایه تیم ملی ایران به وجود آورده است.
تا کنون نظری ثبت نشده است!